پرونده سفر تاریخی آیتالله خامنهای به هند در آستانه دومین سالگرد انقلاب
دو سال از انقلاب اسلامی در ایران میگذرد. چندین ماه است که رژیم بعثی به پشتوانهی ابرقدرتهای دنیا ...
پرونده سفر تاریخی آیتالله خامنهای به هند در آستانه دومین سالگرد انقلاب
دو سال از انقلاب اسلامی در ایران میگذرد. چندین ماه است که رژیم بعثی به پشتوانهی ابرقدرتهای دنیا جنگی را علیه ایران به راه انداخته. ایران در بایکوت مطلق خبری است. رسانههای استعماری دروغ میگویند و انقلاب و جنگ تحمیلی را وارونه بیان میکنند.
بهمنماه سال 1359 شده است و سالگرد پیروزی انقلاب. دیگر نمیتوان نشست و دست روی دست گذاشت. باید بلند شد و به کشورهای مختلف رفت و فریاد اسلام و پیام انقلاب و مظلومیت ایران را به گوش تمام مستضعفین جهان رساند و این سانسور شدید جهانی را شکست. در آستانهی دومین سالگرد پیروزی انقلاب هیئتهایی از ایران برای رساندن پیام انقلاب به کشورهای مختلف جهان گسیل میشوند. هر هیئت به همراه یک نماینده است. آلمان و اتریش، شهید باهنر؛ ایتالیا، مرحوم فخرالدین حجازی؛ فرانسه، آقای احمد عزیزی؛ ژاپن، شهید هاشمینژاد؛ یمن، شهید حقانی؛ بنگلادش، آقای علی اکبر پرورش؛ پاکستان، آیتالله جنتی و...
در این میان آیتالله خامنهای هم «هند» را انتخاب میکنند. کشوری پهناور با ریشههای ...
پرونده سفر تاریخی آیتالله خامنهای به هند در آستانه دومین سالگرد انقلاب
دو سال از انقلاب اسلامی در ایران میگذرد. چندین ماه است که رژیم بعثی به پشتوانهی ابرقدرتهای دنیا جنگی را علیه ایران به راه انداخته. ایران در بایکوت مطلق خبری است. رسانههای استعماری دروغ میگویند و انقلاب و جنگ تحمیلی را وارونه بیان میکنند.
بهمنماه سال 1359 شده است و سالگرد پیروزی انقلاب. دیگر نمیتوان نشست و دست روی دست گذاشت. باید بلند شد و به کشورهای مختلف رفت و فریاد اسلام و پیام انقلاب و مظلومیت ایران را به گوش تمام مستضعفین جهان رساند و این سانسور شدید جهانی را شکست. در آستانهی دومین سالگرد پیروزی انقلاب هیئتهایی از ایران برای رساندن پیام انقلاب به کشورهای مختلف جهان گسیل میشوند. هر هیئت به همراه یک نماینده است. آلمان و اتریش، شهید باهنر؛ ایتالیا، مرحوم فخرالدین حجازی؛ فرانسه، آقای احمد عزیزی؛ ژاپن، شهید هاشمینژاد؛ یمن، شهید حقانی؛ بنگلادش، آقای علی اکبر پرورش؛ پاکستان، آیتالله جنتی و...
در این میان آیتالله خامنهای هم «هند» را انتخاب میکنند. کشوری پهناور با ریشههای مشترک فراوان با ایران. که در ادامه به بیان گوشهای از این سفر تاریخی از میان اسناد موجود پرداخته خواهد شد:
ملاقات دانشجویان بمبئی با آیتالله خامنهای
22 بهمن، آیتالله خامنهای با دانشجویان مسلمان بمبئی، رئیس دانشگاه مهاراشرا و دو نفر از شخصیتهای دانشگاهی دیگر دیدار میکنند.
ایشان همچنین از ادارهی «الدعوت القرآن» دیدن می کنند و سپس در مسجد اتحاد المسلمین بعد از اقامهی نماز به ایراد سخنرانی میپردازند.
ملاقات با خانم ایندیرا گاندی
بعد از ظهر چهارشنبه 22 بمهن، آیتالله خامنهای با حضور در دفتر خانم ایندیرا گاندی، نخستوزیر هند، به گفتگو و تبادل نظر با ایشان میپردازند. لازم بهذکر است که خانم ایندیرا گاندی، دختر جواهر لعلنهرو، از علاقمندان به انقلاب اسلامی ایران بودند که در همین ایام، پیام تبریکی را بهمناسبت دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به حضرت امام میفرستند. (متن پاسخ حضرت امام)[1]
دعای امام جمعهی هند برای انقلاب
در
همان روز چهارشنبه، آیتالله خامنهای با امام جمعهی دهلی نو (پایتخت
هند) دیدار میکنند. امام جمعهی دهلی طی یک سخنرانی از انقلاب اسلامی
حمایت کرده و میگوید: من همیشه در خطبات خود برای پیروزی هر چه بیشتر
انقلاب اسلامی ایران دعا میکنم. ایشان همچنین با تأکید بر اتحاد مسلمانان بیان میکنند که هر اختلافی بین مسلمانان بهنفع اجانب تمام خواهد شد.
سپس آیتالله خامنهای بهدعوت پروفسور اگوانی رئیس دانشکدهی علوم اجتماعی دانشگاه جواهر لعلنهرو به این دانشگاه میروند و در جمع دانشجویان و اساتید این دانشگاه، مواضع انقلاب اسلامی ایران و دستاوردهای آن را تشریح و در مورد جنگ تحمیلی علیه ایران سخنرانی میکنند.
در این نشست، آیتالله خامنهای به انتقاد شدید از عملکرد رسانههای گروهی امپریالیسم میپردازند و میفرمایند: همهی ملت مستضعف باید انقلاب اسلامی ایران را از خود بدانند زیرا که اهداف انقلاب ما در رابطه با سرنوشت همهی کشورهای مستضعف جهان است و همهی مردم مستضعف جهان بایستی جوابگوی رسانههای صهیونیستی باشند.
در پایان این گردهمایی ایشان به سئوالات دانشجویان و استادان هندی پاسخ میدهند.
(ای کاش گوشها در آن ایام میشنیدند و قلمها مینوشتند و دوربینها بر صفحهی تاریخ حک میکردند این صحبتها و گفت و شنودها را تا امروز ما حسرت نخوریم بر تاریخهای نوشته نشدهی انقلاب...)
استقبالهای عجیب و غریب هندیها
آیتالله خامنهای بعد از اقامت 24 ساعته در شهر حیدرآباد هند و تماس با روحانیون و دانشجویان و تودهی مردم وارد شهر بنگلور ایالت کراناتاکا میشوند و مورد استقبال مسلمانان و دانشجویان این شهر قرار میگیرند.
دانشجویان با لباسهای پاسداران در مقابل آیتالله خامنهای رژه میروند و با هم «صل علی محمد، یار امام خوش آمد» را میخوانند. سپس ایشان برای دانشجویان اتحادیهی انجمنهای اسلامی توحید بنگلور سخنرانی کرده و نمایندگان آنان را بهحضور میپذیرند و بعد از آن در میان مردم آمده و برای مسلمانان و مستضعفان این دیار سخنرانی میکنند.
ایشان همچنین در «نمایشنامهی ابوذر» که شب گذشته در بزرگترین تالار شهر بنگلور اجرا شده است حاضر میشوند و آنها را تشویق میکنند.
روز بعد آیتالله خامنهای به دعوت اهالی روستای علیپور که در 50 کیلومتری شهر بنگلور قرار دارد و بیش از پنجاه هزار شیعه از اولاد حضرت زینالعابدینعلیهالسلام دارد، میروند و مورد استقبال گرم اهالی آنجا قرار میگیرند. مردم آنجا با شعارهای «خمینی زنده باد»، «اسلام زنده باد»، «صدام یزید مرده باد» از یار امام استقبال کرده و پس از آن دو مجسمه از صدام و شاهحسین را در مقابل آیتالله خامنهای تیرباران میکنند و به آتش میکشند.
(برای مشاهده تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید)
رسوا کردن رسانههای امپریالیستی
پس از بازتاب گستردهی
حضور آیتالله خامنهای در هند و خصوصاً شهرهای حیدرآباد و بنگلور، جمعی
از خبرنگاران روزنامههای محلی به خدمت ایشان میرسند و ایشان دربارهی
انقلاب اسلامی ایران و موضع ابرقدرتها و مسائل جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق
صحبت میکنند و اینکه چگونه رسانههای گروهی وابسته به آمریکا و صهیونیسم
از پیشرفتهای 2 سال اخیر ایران سخن نگفته و سعی بر آن داشتهاند که انقلاب اسلامی را با بنگاههای تبلیغاتیشان وارونه جلوه دهند ولی بهلطف خدا، تودههای مردم از انقلاب اسلامی ایران پشتیبانی میکنند.
ملاقات با دبیرکل حزب مسلم لیگ
آیتالله خامنهای با دبیرکل و دو تن از اعضای اصلی حزب «مسلم لیگ»[2] که مشهورترین حزب مسلمانان جنوب هند است دیدار میکنند و به تشریح ویژگیهای انقلاب اسلامی و تجاوز رژیم مزدور صدام تکریتی میپردازند.
در این دیدار که بیش از یک ساعت طول میکشد، مسئولین حزب، نسبت به حضرت امام بهشدت ابراز احساسات کرده و تجاوز رژیم صدام به خاک ایران را محکوم میکنند و خواستار پیروزی مبارزان اسلام بر نیروهای کفر میشوند.
آیتالله خامنهای همچنین از مدرسهای اسلامی در دهلی بازدید میکنند.
پیدایش خط سوم در جهان سیاست:
آیتالله
خامنهای در مصاحبهای مطبوعاتی که در سفارت ایران در هند برگزار میشود
به سئوالهای خبرنگاران پاسخ میدهند و تأکید میکنند که تحریف مسائل ایران
از سوی پارهای از شبکههای مغرض خبری جهان جزئی از توطئهی دشمنان ایران
علیه انقلاب اسلامی است ولی ما همچنان صدای انقلاب خود را بههر وسیله که
باشد، بهگوش مردم جهان خواهیم رساند.
ایشان اینگونه بیان میکنند که:
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و اعلام شعار نه شرقی، نه غربی، و پیدایش خط سومی در جهان سیاست، انتظار مخالفت و خصومت از طرف ابرقدرتها علیه ایران میرفت.
حوادث داخلی ایران و مسیر جریان انقلاب که مواضع صددرصد ضدآمریکایی خود را نشان داد، خصومتهای ابرقدرتها و یارانش را با ما بیشتر کرد و آنان را وا داشت تا اقداماتی انجام دهند. حملهی هوایی طبس و حملهی نظامی عراق از زمین و هوا از جملهی این اقدامات بودند. هدف آمریکا در این حمله چیزی جز سقوط دولت جمهوری اسلامی ایران و روی کار آمدن دولتی متشکل از وابستگان رژیم سابق یعنی جیرهخواران آمریکا مانند اویسی، ازهاری، بختیار و امثال آنها بود.
ولی مهمتر از همه کنترل خلیج فارس و انتخاب صدام بهعنوان ژاندارم جدید برای آن بود که در کنار آن بتواند، بر تشنجات و شورشهای داخلی عراق نیز فائق آید. صدام پس از مذاکره با دیپلماتهای آمریکای زمینهی تهاجم به ایران را فراهم کرد و بالاخره در 31 شهریور ارتش مزدور و متجاوز صدام از هوا و زمین و دریا، غافلگیرانه به ما حمله کردند، اما پس از گذشت تقریباً پنج ماه ملت قهرمان و ارتش دلیر جمهوری اسلامی ایران، محاسبات آمریکا و عراق را بههم ریخت و رؤیای شیرین آنان را به کابوسی وحشتناک تبدیل کرد.
حضور در کشمیر
در این سفر آیتالله خامنهای به منطقهی حساسِ کشمیر هم میروند و در فردوگاه آنجا مورد استقبال علما و روحانیون و گروه کثیری از شیفتگان انقلاب اسلامی قرار میگیرند.
ایشان پس از شرکت در نماز جمعه در کشمیر و ایراد سخنرانی به دهلی بازمیگردند.
انقلاب اسلامی غریب است
مجلهی
هفتگی الازمنه العربیه چاپ دبی، مصاحبهای را با آیتالله خامنهای چاپ
میکند که در ابتدای آن، ایشان اهداف سفر به هند را بازگو میکنند:
هدف از این مسافرت ابلاغ پیام دولت و ملت مسلمان ایران به دولت و ملت هند و تشریح موضع سیاسی ایران است. در حال حاضر انقلاب اسلامی ما غریب است. همانطوریکه رسول اکرمصلیاللهعلیهواله فرمود که اسلام غریب آمد و غریب برخواهد گشت، پس وظیفهی ما است که چهرهی واقعی این انقلاب را به ملت هند که با ما پیوندهای بسیاری دارد ارائه کنیم، زیرا شبکههای صهیونیستی کوشش میکنند چهرهی انقلاب اسلامی ما را دگرگون جلوه دهند.
نمایشگاههای عکس و فیلم
همزمان با حضور هیئت ایرانی به نمایندگی آیتالله خامنهای در هند، در چند شهر مهم از جمله بمبئی نمایشگاه عکس، فیلم، پوستر و اسلاید با موضوع انقلاب اسلامی ایران برگزار میشود که مورد استقبال شدید مردم قرار میگیرد.
آیتالله خامنهای در نمازجمعه تهران از سفر هند میگویند
در اولین نمازجمعهی بعد از این سفر، یعنی 8 اسفند 59، آیتالله خامنهای گزارشی کوتاه از سفر هند میدهند:
در کشور عظیم پهناور هند با 750 میلیون جمعیت، انسان در هر جا که مىرود در میان مردم نشانى از علاقهى به جمهورى اسلامى را مىبیند، با اینکه ما تبلیغاتى هم در آنجا نداشتیم و با اینکه امکانات خبررسانى هم چندان نداشتهایم، آنها درست هم از پیشرفتهاى ایران خبر ندارند، که وقتى گفته مىشد تعجب مىکردند؛ با این حال نفس انقلاب ایران و پیروزى او بر توطئهها براى آنها بسیار شگفتآور است.
در استانهاى متعددى از کشور هند در میان مردم مسلمان اعم از سنى و شیعه، حتى غیرمسلمان یعنى افرادى که پارسى، زردشتى بودند یا هندو بودند ما ظاهر مىشدیم، همین که مىفهمیدند این هیأت ایرانى آمده است در فلان جا سخنرانى دارد، مىدیدید جمعیتهاى زیادى مىآمدند، حرف را با علاقه گوش مىکردند، در مقابل آنچه گفته مىشد، ابراز احساسات مىکردند. در یک کنفرانس عظیم صدوچندده هزار نفرى وقتى که پیام ملت ایران و پیام انقلاب به گوش مردم رسید، آنچنان این جمعیت به هیجان آمدند که بعضى از افرادى که در تشکیل این اجتماع نقش داشتند از برادران روحانى اهل تسنن به ما مىگفتند که شما بذر انقلاب اسلامى را در دل این جمعیت کاشتید.
در شهرهایى که مسلمانان در آنجا اکثریت دارند مثل کشمیر، همچنین در شهرهایى که ما موفق شدیم به اجتماعاتى مثل نماز جمعه برویم و با مردم روبرو بشویم به مجرد اینکه این سخنان گفته مىشد، آنچنان تظاهرات پرشورى از طرف مردم ابراز مىشد که من ناگهان احساس مىکردم مثل اینکه در ایران و در تهران هستم. همین شعارهایى که شما مىدهید، همین اللَّهاکبر شما و خمینى رهبر شما، همین اعلام وفادارى و علاقهمندى شما به انقلاب اسلامى و جمهورى اسلامى را آنها هم داشتند و اظهار مىکردند. آن چنان عاشقانه نسبت به امام عزیز امت اظهار علاقه مىکردند و آرزو مىکردند امام را ببینند یا پیامى از امام بشنوند که انسان را به رقت وا مىداشتند.
این وضعیت را ما دیدیم و من الان از این فرصت استفاده مىکنم، به همهى برادران عزیز و خواهران عزیز در شهرهاى کشمیر، بنگلر، حیدرآباد، دهلى و شهرهاى دیگرى که رفتیم و در اجتماعات مردم شرکت کردیم و پیام برادران و خواهران ایرانى را به آنها رساندیم، در این مقام مقدس و در این روز مقدس به همهى آنها از طرف برادران و خواهران عزیز نمازگزار سلام مىفرستم، همبستگى ملتها را با یکدیگر تأکید و مورد تأیید قرار مىدهم و امیدوارم برادران عزیز ما و خواهران عزیزمان، ایرانیانى که در آن شهرها و در آن استانها هستند، مخصوصاً دانشجویان عزیزى که بیشترین زحمات رساندن پیام انقلاب بر دوش آنهاست، همیشه موفق باشند و بتوانند به کار خود با دلگرمى بیشترى ادامه بدهند. این هم جریان مردم که جریان دوم، ملتها همانطورى که ما مىدانستیم و مکرر مىگفتیم، لمس کردیم، عاشقانه به انقلاب شما و به امام شما و به هدف و آرمان شما و به شهداى شما عشق مىورزند و اظهار علاقه مىکنند. شعار «شهیدان ایران زنده باد» از شعارهایى بود که در کشمیر و در شهرهاى دیگر با صداى بلند، هزارها نفر با هم فریاد مىکردند.
..دشمنهاى بزرگ این را فهمیدهاند که ملتها با انقلاب اسلامى ایران همراهند و آنها را از این انقلاب نمىشود جدا کرد، مگر با یک طریق و آن این است که انقلاب را در خارج زشت جلوه بدهیم، ناموفق و ناکام جلوه بدهیم. لذا مطبوعات را به جان مردم انداختند، خبرگزاریهاى بزرگ دنیا راجع به ایران جز بدى نمىنویسند و نمىگویند.
اگر در یک کنفرانس مطبوعاتى یا در مصاحبهها سخنان زیادى و رفع ابهامهاى فراوانى گفته مىشد، فردا که روزنامه در آمده بود نگاه مىکردید، مىدیدیم چند جملهى مختصر با یک تیتر گمراه کننده آن هم در صفحات وسط روزنامهها و کمتر پیدا مىکردیم موردى را که از این وضع کلى تخلف پیدا بکند، مخصوصاً خبرگزاریهاى غربى که در هند هم بودند و سؤال مىکردند و مطالب را مىپرسیدند اما منعکس نمىکردند یا به عکس منعکس مىکردند.
یک شبکهى تبلیغاتى مسموم و عظیمى علیه انقلاب شما وجود دارد. بنده در دهلى به خبرنگارها گفتم، گفتم همانطورى که انقلاب ما دور از همهى اسباب عادى و قابل محاسبه پیروز شد و همانطورى که بر توطئههاى دشمن، دور از اسباب عادى ملت ما تاکنون فائق آمده و پیروز شده، براى رساندن پیاممان به گوش مردم دنیا هم، ما دور از اسباب عادى و معمولى عمل خواهیم کرد. اسباب عادى و معمولى، همین روزنامهها و رادیوها و تبلیغات معمولى جهانى است که بهوسیلهى پول خریدارى مىشوند به نفع فلان قدرت و فلان قدرت، مىنویسند به علیه انقلاب اسلامى ایران. ما پول هم نمىدهیم، باج سبیل هم نمىدهیم، نزدیکى به قدرتهاى بزرگ هم پیدا نمىکنیم، تملّق هم از آن خبرگزاریها نمىدهیم و امیدواریم که به کمک پروردگار عالم بتوانیم پیام خودمان را به سراسر مردم بفرستیم.
البته اینجا به وزارت ارشاد اسلامى و به وزارت خارجه مىخواهم تأکید کنم که آنها موظفند براى رساندن این پیام، هر چه بیشتر اقدام کنند، این مسألهى جدى ماست. اگر خبرگزاریهاى جهانى به همین ترتیب ادامه بدهند انقلاب ما را در چشم ملتها زشت خواهند کرد.
[1]- پاسخ حضرت امام به پیام نخستوزیر هند:
بسم الله الرحمن الرحیم
بانو ایندیرا گاندی، نخستوزیر کشور هندوستان ـ دهلی نو
پیام تبریک محبتآمیز شما به مناسبت دومین سالگرد انقلاب اسلامی شکوهمند ملت بزرگ ما موجب مسرت و تشکر گردید. امید است همه ملتهای رنجدیده جهان تحت قیادت رهبران دلسوز و متعهد خویش به حقوق حقه خود رسیده و راه خود را باز یابند.
بهتاریخ 25 بهمن ماه 1359
روحالله الموسوی الخمینی
[2]- حزب مسلم لیگ: این حزب در درسامبر 1906 با عنوان حزب مسلم لیگ سراسر هند، با رهبری محمدعلی جناح تأسیس شد، و تا زمان استقلال پاکستان فعالیت داشت. پس از استقلال در سال 62 حزب مسلم لیگ پاکستان شکل گرفت که ابتدا به گروه قیوم معروف بود. این حزب قدیمیترین حزب پاکستان است و از جمله اهداف این حزب ایجاد یک کشور با سیستم اسلامی توأم با سازندگی و پیشرفت واقعی است که در پرتو آن، تمامی روابط درکشور بر اساس عدل و انصاف باشد، تا مردم پاکستان را به صورت یک ملت پیشرفته در آورد. این حزب بعدها به سه شاخه با سه رهبر تقسیم شد و در سال 1979 به دو شاخه طرفدار حکومت پیر پاگارا، و مخالف حکومت تقسیم شد. در سال 1985 محمدخان جونجو از گروه پاگارا به نخست وزیری رسید، این حزب بعد از مرگ ضیاء الحق در انتخابات سال 1988 اتحادی از احزاب اسلامی به نام اتحاد دمکراتیک اسلامی تشکیل داد. حزب مسلم لیگ در انتخابات سال 1990 درمقابل حزب مردم بی نظیر بوتو به پیروزی رسید و رهبر آن نوازشریف، نخست وزیر شد .
khamenei.ir
خاکبرسرت
سلام، ما افتخار می کنیم در راه ولایت خاک بر سر ما شود. انشاءالله پایان عمر ما اینگونه باشد. و انشاءالله خداوند همه گمراهان و ضعیفان در دین را هدایت کند. یا علی رهبر فقط سیدعلی